Collegedag Ecologische Gerechtigheid – met Dave Bookless

28 maart 2019

God schiep een prachtige aarde. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering?  

Wil je je in deze vragen verdiepen? Kom dan op 8 mei naar de collegedag Ecologische Gerechtigheid. Je wordt geprikkeld in je denken en gaat met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk.

De collegedag is bedoeld voor predikanten, kerkleiders en studenten die de krachtige boodschap van het evangelie voor de hele schepping willen (her)ontdekken. In samenwerking met onze partners Tear, Micha, MissieNederland en in samenwerking met de EO organiseren we deze collegedag over ecologische gerechtigheid.

Met medewerking van Dave Bookless, Anglicaans voorganger in Londen en theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, theoloog en directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK.

Datum en tijd: 8 mei, van 9:00- 17:00 uur
Locatie: EO Kapel, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC, Hilversum
Kosten: € 37,50 per persoon, studentenprijs: € 17,50

Ik geef me op.

 

Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February 3 december 2020
Winter nature challenge start op 21 december 3 december 2020
A Rocha nieuws
Blog: bedreigde diersoorten redden? 29 oktober 2020
Jan van der Stoep bestuurslid A Rocha Internationaal 24 oktober 2020