Collegedag Ecologische Gerechtigheid – met Dave Bookless

God schiep een prachtige aarde. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering?  

Wil je je in deze vragen verdiepen? Kom dan op 8 mei naar de collegedag Ecologische Gerechtigheid. Je wordt geprikkeld in je denken en gaat met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk.

De collegedag is bedoeld voor predikanten, kerkleiders en studenten die de krachtige boodschap van het evangelie voor de hele schepping willen (her)ontdekken. In samenwerking met onze partners Tear, Micha, MissieNederland en in samenwerking met de EO organiseren we deze collegedag over ecologische gerechtigheid.

Met medewerking van Dave Bookless, Anglicaans voorganger in Londen en theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, theoloog en directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK.

Datum en tijd: 8 mei, van 9:00- 17:00 uur
Locatie: EO Kapel, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC, Hilversum
Kosten: € 37,50 per persoon, studentenprijs: € 17,50

Ik geef me op.

 

Collegedag Ecologische Gerechtigheid – met Dave Bookless 28 maart 2019
Groene Kerktuinen Route 28 maart 2019
A Rocha nieuws
Klimaatmars en aswoensdag 11 maart 2019
Vleermuizen: eng of nuttig? 19 februari 2019