Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February

3 december 2020

Plastic – kunnen we nog zonder? Het is een ideaal verpakkingsmateriaal, maar het is niet of nauwelijks afbreekbaar. Als het in de natuur terechtkomt, blijft het daar en richt het schade aan. Recycling van plastic is mogelijk, maar gebeurt lang niet altijd en overal.

Daarom lanceren Climate Stewards en A Rocha Nederland in 2021 Plastic Free February. Een maand om stil te staan bij het gemak én de nadelen van wegwerpplastic. We gaan op zoek naar alternatieven voor (wegwerp)plastic en laten ons daarbij graag inspireren door mensen die hun plasticgebruik al aanzienlijk verminderd hebben. Ook denken we na over de ‘theologie van plastic’, o.a. aan de hand van een blog van Dave Bookless.

Tijdens Plastic Free February besteden Climate Stewards en A Rocha Nederland aandacht aan plasticgebruik door middel van blogs, tips en handige links. Ook is er een Facebookgroep waar iedereen terecht kan voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

Iedereen die meer wil weten over het gebruik van plastic en graag stappen wil zetten om te zorgen voor minder plastic afval, kan zich aansluiten bij Plastic Free February. Aanmelden kan hier. Wie zich inschrijft voor 1 februari maakt bovendien kans op het boek ‘Leven zonder afval – Een handleiding voor een minimal waste lifestyle‘ van Emily-Jane Townley. We geven vier exemplaren weg!

Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022
Levenslessen in Leren van bomen 18 februari 2022
A Rocha nieuws
Webinar eerlijke economie met Matthias Olthaar 27 januari 2022
Nieuwe lokale groep: A Rocha Dronten 24 januari 2022