Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February

3 december 2020

Plastic – kunnen we nog zonder? Het is een ideaal verpakkingsmateriaal, maar het is niet of nauwelijks afbreekbaar. Als het in de natuur terechtkomt, blijft het daar en richt het schade aan. Recycling van plastic is mogelijk, maar gebeurt lang niet altijd en overal.

Daarom lanceren Climate Stewards en A Rocha Nederland in 2021 Plastic Free February. Een maand om stil te staan bij het gemak én de nadelen van wegwerpplastic. We gaan op zoek naar alternatieven voor (wegwerp)plastic en laten ons daarbij graag inspireren door mensen die hun plasticgebruik al aanzienlijk verminderd hebben. Ook denken we na over de ‘theologie van plastic’, o.a. aan de hand van een blog van Dave Bookless.

Tijdens Plastic Free February besteden Climate Stewards en A Rocha Nederland aandacht aan plasticgebruik door middel van blogs, tips en handige links. Ook is er een Facebookgroep waar iedereen terecht kan voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

Iedereen die meer wil weten over het gebruik van plastic en graag stappen wil zetten om te zorgen voor minder plastic afval, kan zich aansluiten bij Plastic Free February. Aanmelden kan hier. Wie zich inschrijft voor 1 februari maakt bovendien kans op het boek ‘Leven zonder afval – Een handleiding voor een minimal waste lifestyle‘ van Emily-Jane Townley. We geven vier exemplaren weg!

Martine Vonkprijs voor zorgzame omgang met de schepping 22 april 2021
28/29 mei: nieuwe editie van GroenGelovig (online) 16 april 2021
A Rocha nieuws
Boek over natuur en geloof: ‘Vogels met een verhaal’ 14 april 2021
Bomen planten langs de Alm met A Rocha Altena 16 maart 2021