Levenslessen in Leren van bomen

18 februari 2022

De eik, de olijfboom, de treurwilg, het twijgje en machtige woudreus: wat hebben deze bomen te zeggen over ons geestelijk leven? En welke levenslessen geven Bijbelse bomen ons? Met het boek Leren van bomen neemt Mirjam van der Vegt haar lezers mee op ontdekkingstocht door het Bijbelse bomenbos. Bij het boek horen ook 50 gesproken meditaties die als podcast te beluisteren zijn, ingesproken door o.a Embert Messelink.

Vanaf 2 maart (start van de veertigdagentijd) ontvangen lezers deze gesproken meditatie dagelijks in hun mailbox. Een mooie manier om 40 dagen stil te kunnen staan bij de lessen die bomen ons geven door bijvoorbeeld al wandelend naar de podcast te luisteren en ondertussen te genieten van de ontluikende natuur.

Afgelopen woensdag ontving Annemarthe Westerbeek als kersverse directeur van A Rocha Nederland het eerste exemplaar uit handen van Mirjam van der Vegt.

Bomenproject in Peru
Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan het conservation werk van A Rocha in Peru. Met het Dry Forest Conservation programma werkt A Rocha Peru aan herstel en bescherming van de tropische kustbossen en tegelijkertijd aan verbetering van de leefsituatie van de lokale bevolking op lange termijn. Meer weten over het werk van A Rocha in Peru? Ga naar de website of lees meer over het Dry Forest Conservation A Rocha project in de pdf.

Meer informatie

Meer informatie over het boek en de podcast is te vinden op www.lerenvanbomen.nl

‘Bomen overleven ons en zijn juist daarom waardevol als bijzondere plekken waar generaties achtereen hoop en bemoediging vinden. Bomen leren ons ook dat we elkaar als mensen nodig hebben. Ondergronds helpen zij elkaar, door middel van uitgebreide schimmeldradennetwerken. Ontmoeting is belangrijk!’ Uit de blog Vijf inzichten uit het bomenrijk – Leren van bomen

 

 

workshop kinderwerk 1 februari 2024
Uitbreiding leefgebied aardbeivlinder 24 januari 2024
A Rocha nieuws
Kom naar het A Rocha winterweekend 18 januari 2024
COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023