Aanmelding World Cleanup Day 2022 van start

21 juli 2022

Zaterdag 17 september doet A Rocha weer mee met World Cleanup Day. Lokale groepen, kerken en individuen gaan op die dag in de eigen omgeving aan de slag om zwerfvuil op te rapen. Zwerfvuil is een grote belasting voor de natuur. Met name plastic afval is schadelijk, omdat het niet afbreekt, maar uiteenvalt in steeds kleinere stukjes, en als micro plastics overal wordt teruggevonden.

Een schoonmaakactie is een manier om aandacht te vragen voor dit probleem en om concreet afval weg te halen waar het niet hoort. In natuurgebieden, langs slootkanten en in woonwijken. A Rocha Nederland ondersteunt de schoonmaakacties met een handige toolkit. Daarin zijn onder andere de handleiding ‘Organiseer een cleanup’, een kant-en-klaar bericht voor in het kerkblad of weekmail en een Bijbelstudie over plastic in de oceanen te vinden.

Schoonmaakacties kunnen bij A Rocha worden aangemeld en zijn vervolgens te vinden op de kaart. Het is op deze manier ook mogelijk aan te sluiten bij een schoonmaakactie in de buurt.

Alle informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de actiepagina.

Klik hier om direct naar de World Cleanup Day Tookit te gaan.

Schoonmaakactie van A Rocha Noord op Schiermonnikoog

Guido Hamelink nieuwe bestuursvoorzitter A Rocha 27 september 2023
GroenGelovig op 21 oktober in Veenendaal 18 mei 2023
A Rocha nieuws
Bijzondere kevers gevonden in Bennekom 27 maart 2023
Hoopvolle stappen zetten richting minder afval 2 maart 2023