A Rocha nature challenge

21 maart 2020

De afgelopen week is ons dagelijks leven ingrijpend veranderd door het coronavirus en alle maatregelen die worden genomen om de verspreiding ervan tegen te gaan. Veel mensen werken thuis en kinderen gaan niet meer naar school. De dagen zien er anders uit en onze wereld wordt even wat kleiner. Dan is het heerlijk om regelmatig even naar buiten te gaan en te genieten van de natuur.

Daarom begint vanaf komende week de A Rocha nature challenge. Daarin dagen we je uit om elke dag even naar buiten te gaan (voor zover mogelijk!) en de natuur in je buurt te verkennen. Elke week vind je op onze website vijf opdrachten rond een natuurthema. Door het maken van deze opdrachten leer je de dieren en planten in je buurt beter kennen, waardoor je je nog meer verbonden voelt met de plek waar je woont. Ook geloven we dat hierdoor de verwondering over de Schepper van al het leven groeit. Bij elk thema geven we bovendien tips over wat je kunt doen om de natuur in je buurt te helpen.

De opdrachten zijn geschikt voor alle leeftijden (vanaf ca. 4 jaar). Kennis van natuur is niet nodig. Door middel van handige links die we aanreiken kan iedereen extra informatie vinden.

Laat anderen meegenieten met wat je hebt gezien en gedaan en deel je ervaringen via #arochanaturechallenge op Twitter of Facebook.

Ga jij de uitdaging aan?

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022