A Rocha jaarverslag 2020

28 oktober 2021

‘Ook voor A Rocha was 2020 een heel ander jaar dan gebruikelijk: door veel activiteiten ging een streep. Niet verantwoord in verband met corona. Natuurwerkdagen, spreekbeurten in kerken, inspiratiemomenten en andere ontmoetingen… het zijn activiteiten die de corebusiness van A Rocha zijn! Het kon allemaal niet of nauwelijks.’ Zo begint Embert Messelink het voorwoord.

Ondanks dat het een lastig jaar was waren er ook mooie ontwikkelingen: we zetten de eerste stappen voor een lespakket bij een kinderboek over zorg voor de schepping om daarmee een nieuwe doelgroep aan te spreken. De activiteiten in onze ecologische gemeenschapstuin Dorpsakker de Parel konden doorgaan. We ontwikkelden een webshop met diverse boeken over geloof en zorg voor de schepping en we organiseerden nature challenges. Samen met New Wine werd er een mooi online programma ontwikkeld, dat nog steeds te bekijken is trouwens!

We zijn heel dankbaar voor de vele giften, schenkingen, donaties en collectes die ons werk mogelijk maken! De inkomsten van A Rocha laten al jaren een gestage groei zien. Dit stelt ons in staat om bijvoorbeeld de buitenlandse projecten van A Rocha te steunen, zoals het Dry Forest Project van A Rocha Peru.

‘Kortom, terwijl Nederland op slot zat, was A Rocha in beweging. Gericht op de toekomst en op nieuwe activiteiten. Om de natuur te beschermen, te bewaren, om ervan te genieten, om anderen op onze verantwoordelijkheden te wijzen, daarom kwamen we in beweging.’

Hier kun je het jaarverslag 2020 van A Rocha Nederland downloaden: Jaarverslag 2020

Plastic Free February 2022 bijna van start 20 januari 2022
Deelnemers gezocht voor vervolgonderzoek jongeren en klimaat 5 januari 2022
A Rocha nieuws
Christelijke jongeren maken zich zorgen over klimaatverandering 3 december 2021
Twee nieuwe vacatures voor jongeren bij A Rocha Frankrijk 26 november 2021