A Rocha jaarverslag 2019

6 juli 2020

Het jaar 2019 was het jaar van de klimaatmars en van Groen Geloven: grote duurzaamheidsevenementen waarbij A Rocha betrokken was en die veel aandacht trokken. Minstens even belangrijk: het doorgaande werk van 15 lokale A Rocha groepen, tientallen natuurwerkdagen en de zorg voor een nieuw project: Dorpsakker De Parel in Amerongen.

Hieronder kun je het jaarverslag 2019 van A Rocha Nederland downloaden. Een paar hoogtepunten: we beleefden het eerste volledige zaai- en oogstseizoen in onze ecologische gemeenschapstuin in Amerongen. Lokale A Rocha groepen organiseerden onder andere 41 natuurwerkdagen, waarmee ze zich inzetten voor het beheer en de ontwikkeling van lokale natuurgebieden. Meer dan twintig kerken kregen advies over de ecologische inrichting van de kerktuin. Via ons klimaatprogramma Climate Stewards investeerden we in bosaanplant en duurzame ontwikkeling in landen als Kenia, Uganda en Nepal.
Als A Rocha lieten we ook op andere manieren van ons horen. Samen met partners als Tear organiseerden we een collegedag over geloof en ecologische gerechtigheid. Zeventien keer werden we uitgenodigd om ons verhaal in de media te doen.

ARNL-Jaarverslag-2019

 

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022