3xM gaat voor duurzaamheid

13 december 2016

De christelijke zendingsorganisatie 3xM is hard op weg klimaatneutraal te worden. Als nieuwe stap gaat 3xM per 2016 de CO2 van alle vliegreizen compenseren via Climate Stewards, het klimaatprogramma van A Rocha.

In de loop van de jaren heeft 3xM al diverse duurzaamheidsmaatregelen genomen. De organisatie vestigde zich bij station Amersfoort Schothorst om met openbaar vervoer goed bereikbaar te zijn. Daarnaast werd bij inkoop gelet op fair trade en fsc-labels, kwam er een hybride leaseauto en een laadpaal voor elektrisch rijden bij het kantoor. Komende jaren zijn er concrete plannen voor zonnepanelen en LED-verlichting, waarvoor nog een donor wordt gezocht.

Dick Tillema, manager bedrijfsvoering bij 3xM: “Omdat wij voor onze wereldwijde projecten niet ontkomen aan vliegreizen, hebben we besloten dit jaar ook te starten met het compenseren van de CO2-uitstoot van al deze vliegkilometers. We doen dat via het klimaatprogramma Climate Stewards van partnerorganisatie A Rocha. Met deze stap zijn we als 3xM hard op weg een klimaatneutrale organisatie te worden.”

Embert Messelink, directeur van A Rocha Nederland, verwelkomt de stap van 3xM. “Steeds meer organisaties hebben beleid op het vlak van duurzame bedrijfsvoering. Als A Rocha bieden we inspiratie, informatie en CO2-compensatie om hen aan te moedigen en in staat te stellen zorgzaam met deze aarde om te gaan.”

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022