14 maart: gebedsbijeenkomst voor het klimaat (online)

11 maart 2021

Op 14 maart ​slaan we klimaatalarm in Nederland: een initiatief van honderden organisaties en individuen. We laten horen dat de klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht vragen van de overheid. Samen met de initiatiefnemers van GroenGelovig ondersteunt A Rocha het klimaatalarm.

We roepen jou en jouw kerk op om ook in actie te komen. Wat kun je doen?

Luid de kerkklokken als klimaatalarm

Luid de klokken voor de situatie waarin zo’n groot deel van de schepping zich verkeert: land lijdt onder droogte en natuurrampen, mensen hebben wereldwijd moeite om hun hoofd (letterlijk) boven water te houden door gevolgen van klimaatverandering en ook dieren hebben moeite om te overleven in het veranderende klimaat.

Op 14 maart om 3 uur ‘s middags luiden we de kerkklokken.

Bid mee tijdens de online gebedsbijeenkomst

Na het luiden van de klokken om 3 uur ‘s middags openen we een landelijke online gebedsbijeenkomst. We zullen met elkaar bidden voor politici, mensen wereldwijd die nu al last hebben van klimaatverandering, bedreigde diersoorten en de schepping die lijdt. Deelnemen kan via YouTube.

Klimaatgebed

Voor deze gebedsbijeenkomst schreven A Rocha, Micha, GroeneKerken en de Laudato Si-werkgroep een klimaatgebed. Dit gebed is hier te downloaden: Klimaatgebed.

Preek over de schepping

Besteed in de kerkdienst op 14 maart aandacht aan het klimaat, duurzaamheid, de schepping. Als A Rocha hebben we diverse preekschetsen beschikbaar. Ook Micha Nederland heeft preekschetsen online beschikbaar.

Bomen planten langs de Alm met A Rocha Altena 16 maart 2021
Nature challenge voorjaar vanaf 22 maart 15 maart 2021
A Rocha nieuws
14 maart: gebedsbijeenkomst voor het klimaat (online) 11 maart 2021
Debat: helpt religie in strijd tegen klimaatverandering? 5 maart 2021