Natuurweek Les Courmettes

Na het grote succes van de natuurwerkweek 2018, willen we ook dit jaar we met een Nederlandse groep aan de slag op het prachtige Domein des Courmettes! Een week (26 april – 2 mei) gevuld met vrijwilligerswerk, het verkennen van een prachtige omgeving, gezamenlijke Bijbeloverdenkingen en nog veel meer!

Het Domein des Courmettes is een groot landgoed met een natuureducatiecentrum in de bergen boven Nice. Een klein team van A Rocha Frankrijk werkt samen met vrijwilligers en studenten aan de bescherming van ruim 600 hectare aan unieke natuur. Bovendien worden er elk jaar verschillende conferenties, seminars en studieweken georganiseerd om meer aandacht te geven aan zorg voor de schepping. Met een eeuwenoud chateau, een grote tuin en verscheidene wandelroutes is hier altijd genoeg te doen!

Schrijf je dus nu in voor een actieve natuurwerkweek in Zuid Frankrijk. We gaan samen aan de slag in en om de oude gebouwen, pakken het onkruid in de tuin aan, maar hebben ook voldoende ruimte voor ontspanning. Beklim bijvoorbeeld de Pic de Courmettes en geniet van een onvoorstelbaar mooi panorama van de Côte d’Azur.

Kosten
Courmettes ontvangt geen steun van de overheid en is volledig afhankelijk van donaties en inkomen van commerciële activiteiten. Voor een normaal verblijf rekenen we daarom €35-40 per nacht. Om de natuurwerkweek toegankelijk te houden voor een breder publiek hebben we de prijs verlaagd naar €175 p.p. voor de hele week. Voor families kunnen wij een korting aanbieden van 25% voor het 1e kind, 50% voor het 2e kind en 65% voor alle overige kinderen. Kinderen onder de 3 zijn gratis.
Dit dekt niet al onze kosten. We vragen daarom om een extra donatie te overwegen om ons werk te ondersteunen. Dit is natuurlijk geen verplichting en elke deelname wordt van harte gewaardeerd!

Neem voor meer informatie contact op met Joanna Spanjersberg via nederland@arocha.org.

Zomer-seminars bij A Rocha Frankrijk 17 juni 2022
A Rocha loopt mee met klimaatmars op 19 juni 14 juni 2022
A Rocha nieuws
Podcast met Embert Messelink 3 juni 2022
Blog van de maand: Ode aan de boom 10 mei 2022