Kinderwerk

Ontdek samen met de kinderen de natuur rondom je kerk!  We hebben twee programma’s voor kinderwerk ontwikkeld: de eerste over Gods schepping (6 workshops), de tweede is een reis door de Bijbel in 12 workshops. Het is leuk voor jongens én meisjes door de combinatie van buiten actief zijn (speurtocht) en binnen knutselen. Een kerktuin of park is niet persé nodig, het kan overal en altijd. Het materiaal is makkelijk te gebruiken door de uitgebreide handleiding die bij elke workshop zit.

Ontdek de schepping

Elke workshop begint met een stukje over hoe God de aarde schiep naar aan de hand van Genesis 1 en je leest over de dieren en planten die bij het thema passen. Daarna is er tijd voor een buitenspeurtocht, een creatieve natuuropdrachten, een quiz met bijpassende natuurweetjes en spelletjes. Heel afwisselend en leerzaam voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 5 – 10 jaar die alles willen weten van Gods mooie schepping! De lessen volgen de scheppingsdagen en hebben de volgende thema’s: Leven in het donker, leven in de lucht, leven in het groen, leven in het water, leven op het land en zorgen voor de schepping.

Groene reis door de Bijbel

Binnenkort komt er een pakket over de hele Bijbel, Groene Reis door de Bijbel, met 12 workshops met (buiten)activiteiten en Bijbelverhalen uit. Rond 15 mei hopen we dit te kunnen lanceren! Je kunt alvast twee lessen bekijken als voorproefje.

Over de auteur​

Petra Crofton is ecoloog, filosoof en kinderboekschrijver. Ze heeft dit materiaal in Engeland ontwikkeld, waar ze al vijftien jaar met kinderen, tieners en gezinnen in de kerk, op scholen en vakantieclubs werkt. Ze heeft drie kinderboeken geschreven: Het geheime dagboek van Eco-girl Christi (+lespakket), De vlinderdief en Harris en de dinomaffia (+ lesbrief).

Kinderwerkers over 'Ontdek de schepping'

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer nieuw materiaal beschikbaar is of wil je een uitnodiging ontvangen voor de workshops, vul dan je e-mailadres in hieronder.

Je kunt je op elk uitschrijven door op de link “Abonnement opzeggen” te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via nederland@arocha.org. We zullen je gegevens met respect behandelen. A Rocha gaat zorgvuldig om met je privacy. Lees hier ons privacy statement.

Door toestemming te geven door hierboven te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking above to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.