Materialen archief

Op deze pagina zijn materialen te vinden die eerder gepubliceerd zijn, maar nog steeds te gebruiken zijn voor kerken, scholen of kringen.

Preek van de leek Protestantse Gemeente Tricht – Arie Trouwborst

Op zondag 3 oktober 2021 maakte de protestantse gemeente van Tricht kennis met een voor hen nieuw fenomeen: de preek van de leek. Deze eerste preek van de leek in Tricht werd gehouden door Arie Trouwborst, onder de titel ‘Heersen over de schepping is dienen in liefde – Leren van Fransicus van Assisi‘. Een meer dan gemiddeld aantal kerkgangers, afkomstig uit Tricht en van vele plaatsen daarbuiten, heeft deze zondag met grote aandacht geluisterd naar de woorden van voormalig dorpsgenoot Arie Trouwborst, en genoten van de prachtige foto’s van Elvira Martinez Camacho. De tekst van de lekenpreek en de foto’s zijn gebundeld in een mooie brochure. Lees hier de Preek van de leek door Arie Trouwborst.

Het Groene Normaal

In september 2020 werd het manifest Het Groene Normaal gepresenteerd, op initiatief van christelijke organisaties die zich willen inzetten voor een duurzame en groene toekomst. Je kan het manifest hier ondertekenen. In het gelijknamige boek delen bekende ‘groene’ Nederlanders wat ze motiveert om duurzaam te leven. Er is nu ook een webinar bij het boek, met drie inspirerende video’s, over Bezinning, Vernieuwing en Verwondering. Aanrader voor gebruik in groepen en kringen! Het Groene Normaal is verkrijgbaar via onze webshop.

Themapakketten A Rocha

De themapakketten van A Rocha kunnen gebruikt worden voor een kerkdienst of themazondag. Bij elk themapakket staat een korte samenvatting van de inhoud. Alle themapakketten bevatten een preekschets, suggesties voor liederen en gebeden, gespreksvragen en activiteiten voor kinderen.

Terug naar Materialen

Plastic Free February: een maand zonder plastic 12 januari 2023
In Memoriam – Willem Scheres (1946 – 2022) 15 december 2022
A Rocha nieuws
Climate Stewards lanceert CO2-calculator voor kerken  14 december 2022
Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022