Wat we doen

A Rocha werkt op allerlei manieren aan natuurbehoud, een duurzame levensstijl en verdieping in het denken over zorg voor de schepping.

Lokale groepen

In Nederland adopteren onze veertien lokale groepen natuurgebieden en dragen er zorg voor natuurbeheer en monitoring. Verder organiseren de groepen geregeld activiteiten gericht op verwondering en genieten van de natuur.

 

 

Kerken en schepping

Met ons programma Kerken en schepping ondersteunen we kerken die willen bijdragen aan de zorg voor de schepping. We publiceren en spreken geregeld over de relatie tussen het christelijk geloof en zorg voor deze aarde.

Climate Stewards

Door ons klimaatprogramma Climate Stewards leveren we een bijdrage aan duurzame en bosplantprojecten. Met deze projecten vervangen we fossiele brandstoffen door duurzame energie. Daarnaast zijn ze goed voor biodiversiteit en voor de lokale economie van de allerarmsten.

Internationaal

A Rocha zet zich in voor natuurbehoud wereldwijd. We werken in twintig landen op vrijwel alle continenten aan natuurbehoud, bewustwording en duurzame ontwikkeling. Vanuit Nederland leveren we geregeld kennis en expertise voor deze internationale natuurbeschermingsprojecten.

A Rocha Pro

A Rocha Pro is een netwerk van christenen die in de natuurbeschermingswereld werken. Twee keer per jaar organiseren we een netwerkbijeenkomst. We bespreken thema’s op het vlak van natuur en geloof en dragen onze mening uit richting politiek, kerken en samenleving.

14 maart: klimaatalarm en online gebedsbijeenkomst 3 maart 2021
Leonardo DiCaprio pleit voor behoud Atewa-oerwoud 22 februari 2021
A Rocha nieuws
Plastic Free February van start 28 januari 2021
Climate Stewards en A Rocha lanceren Plastic Free February 3 december 2020