Natuurweek Slangenburg

Een week vol werken en genieten in de natuur, kamperen, inspiratie en gezelligheid. Voor de zomer van 2022 staat ‘ie gepland van 23-30 juli: de Natuurweek van A Rocha Nederland. Welkom om mee te gaan!

We strijken neer in de mooie Achterhoek. Landgoed Slangenburg wordt onze voornaamste plek. Rondom het 17e eeuwse bouwwerk liggen bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Hier is ruimte voor orchideeën, blauwgrasland, boomkikkers en andere amfibieën. En hier is ruimte voor ons.

Wat is de Natuurweek?

De Natuurweek wordt voor de 15e keer georganiseerd door A Rocha om te werken aan natuurbehoud. Daarom doen we elke ochtend in de Natuurweek een klus in de natuur. Maar het is nog veel meer dan dat; samen eten, wandelen, spelen, bidden en leren.

Voor wie is de Natuurweek?

Iedereen is welkom bij de Natuurweek! Elk jaar is het weer een mooie mengelmoes van alleengaanden, jonge gezinnen en 50 plussers. Van echte soortenkenners en natuurfreaks tot liefhebbers en genieters. Er is aandacht voor elkaar en alle vrijheid om je eigen weg te gaan. Dit maakt de Natuurweek een unieke manier om je met anderen, de natuur én God te verbinden.

Hoe ziet de Natuurweek eruit?

Zaterdag staat in het teken van opbouw en ontvangst. Zondag is een relaxte dag waarop we samen een dienst houden of bezoeken. Vanaf maandag komen we in het ritme van de natuurweek. We ontbijten bij onze tent en beginnen we de dag met een kort moment van bezinning. Lekker vroeg, want tegen negen uur stappen we op de fiets en gaan we naar de werkplek. We gaan onder meer aan de slag op een nabijgelegen natuurterrein van heide, bosjes en bloemrijke graslanden. Lekker veel werk in je eigen tempo, licht én zwaar zodat er voor iedereen wat passends bij zit. De boswachter gaat ons uitgebreid vertellen wat we moeten doen, maar vooral ook waarom. De kinderen hebben een programma op het terrein óf gaan mee werken.

Hongerig gaan we terug naar de camping waar een gedekte tafel, met altijd wel een lekkere verrassing, klaar staat. De middagen zijn vrij te besteden, soms plannen we een workshop of excursie waaraan je kan deelnemen. Ook zijn er aparte activiteiten voor de kinderen en jongeren. Om vier uur staat er koffie, thee met wat lekkers klaar. ’s Avonds is er kampvuur en een avondviering met tijd voor verstilling en gebed. Door de week heen zoeken we God: in de natuur, in de Bijbel, al dan niet met een spreker. Dit alles doen we in een ongedwongen, gezellige en natuurlijke sfeer met mensen van alle leeftijden.

Aanmelden

Aanmelden graag via natuurweek@arocha.org. Download de uitnodiging voor meer informatie over de locatie en de kosten: Uitnodiging NW2022.

Terug naar activiteitenkalender

Plastic Free February: een maand zonder plastic 12 januari 2023
In Memoriam – Willem Scheres (1946 – 2022) 15 december 2022
A Rocha nieuws
Climate Stewards lanceert CO2-calculator voor kerken  14 december 2022
Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022