Aan Tafel – Proeven en Praten over ons dagelijks brood

Waar komt jouw dagelijkse brood vandaan? ‘Aan tafel. Proeven en praten over jouw dagelijks brood’ is een leuke en leerzame manier om inzicht te krijgen in ons complexe voedselsysteem. Bereid samen een heerlijk driegangenmenu, en luister tijdens de maaltijd welke weg de producten op je bord hebben afgelegd. Je maakt kennis met consumenten en boeren én met de dillema’s waar ze voor staan. Keuzes die te maken hebben met onze zorg voor de schepping, de kwaliteit van de bodem en het stimuleren en behouden van de biodiversiteit.

Voor wie is ‘aan tafel’?

Voor elke kerk, vereniging, vriendengroep, familie of wijk die samen in gesprek wil gaan over waar je eten vandaan komt. Deze werkvorm helpt je om hierover in gesprek te gaan, en biedt praktische tools om een inspirerende avond te organiseren.

Vervolg

 

Het eten van de maaltijd met elkaar is een mooie start van de avond. Tijdens deze maaltijd hoor je veel, leer je veel en ga je met elkaar in gesprek. Als het je leuk lijkt kan je ook nog wat elementen toevoegen aan de avond of bijeenkomst. We doen een paar suggesties:

‘Aan tafel – proeven en praten over ons dagelijks brood’ is een samenwerking tussen Protestantse Kerk Nederland, Micha Nederland en A Rocha Nederland. Mogelijk gemaakt door fonds Kerk en Wereld. 

Bidden voor biodiversiteit 7 december 2022
Ontdek de Schepping: de natuur in met bijbelklassen 23 november 2022
A Rocha nieuws
Nieuw: Aan Tafel – proeven en praten over ons dagelijks brood 23 november 2022
Dagboek voor natuurliefhebbers weer verkrijgbaar 21 november 2022