Aan Tafel – Proeven en Praten over ons dagelijks brood

Waar komt jouw dagelijkse brood vandaan? ‘Aan tafel. Proeven en praten over jouw dagelijks brood’ is een leuke en leerzame manier om inzicht te krijgen in ons complexe voedselsysteem. Bereid samen een heerlijk driegangenmenu, en luister tijdens de maaltijd welke weg de producten op je bord hebben afgelegd. Je maakt kennis met consumenten en boeren én met de dillema’s waar ze voor staan. Keuzes die te maken hebben met onze zorg voor de schepping, de kwaliteit van de bodem en het stimuleren en behouden van de biodiversiteit.

Voor wie is ‘aan tafel’?

Voor elke kerk, vereniging, vriendengroep, familie of wijk die samen in gesprek wil gaan over waar je eten vandaan komt. Deze werkvorm helpt je om hierover in gesprek te gaan, en biedt praktische tools om een inspirerende avond te organiseren.

Vervolg

 

Het eten van de maaltijd met elkaar is een mooie start van de avond. Tijdens deze maaltijd hoor je veel, leer je veel en ga je met elkaar in gesprek. Als het je leuk lijkt kan je ook nog wat elementen toevoegen aan de avond of bijeenkomst. We doen een paar suggesties:

‘Aan tafel – proeven en praten over ons dagelijks brood’ is een samenwerking tussen Protestantse Kerk Nederland, Micha Nederland en A Rocha Nederland. Mogelijk gemaakt door fonds Kerk en Wereld. 

GroenGelovig op 21 oktober in Veenendaal 18 mei 2023
Bijzondere kevers gevonden in Bennekom 27 maart 2023
A Rocha nieuws
Hoopvolle stappen zetten richting minder afval 2 maart 2023
Gezocht: online media vrijwilliger en eindredacteur magazine 1 maart 2023