Wat doen we

Ga je mee met de Stille zaterdag verwonderwandeling?

Bijna 600 jaar geleden liep Thomas a Kempis rond in Zwolle op de plek waar nu nog het Agnietenbos is. In dat eeuwenoude bos willen we ons verwonderen over de lente en nadenken over Pasen aan de hand van woorden die Thomas a Kempis zelf opgeschreven heeft in de Navolging van Christus.

We starten om 16:00 bij de picknickplaats aan de oostkant van het bos (5 min lopen vanaf Restaurant Agnietenberg).
Aan het begin van de wandeling nemen we de tijd om elkaar te ontmoeten om aan het eind van de wandeling de stilte te zoeken.

De wandeling is geschikt voor jong en oud en duurt tot 17:00. Het bos heeft wel wat smalle paadjes en af en toe een klimmetje.

Voor de catering is het fijn om te weten hoeveel mensen er mee gaan, aanmelden kan via zwolle@arocha.org

OtterholtWe werken in diverse gebieden rond Zwolle. Daar bouwden we otterholts (schuilplaatsen voor de otter), knotten wilgen, maakten rillen, werkten in de uiterwaarden en rond een zorgboerderij, op landgoederen en in natuurterreinen.

Dit werk draagt bij aan diversiteit voor dier en landschap. Het is ook een andere manier om buiten op te zoeken, je te verwonderen en kennis te delen.

 

 

 

WilgentakkenZagenNatuurwerkochtenden

De natuurwerkochtenden organiseren we tussen september en maart, op de eerste zaterdag van de maand. We streven er naar om 5 x te klussen. Kinderen kunnen meewerken onder toezicht van hun ouders.

Verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten

In het voorjaar richten we ons meer op verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten, zoals eten uit de natuur of een hagepreek.

 

WilgenKnottenNatuuractiviteiten voor geloofsgroepen

Uit kerkelijke kringen krijgen we regelmatig de vraag of we een verwonderwandeling kunnen organiseren. Dat doen we graag, dat kan in de vorm van een excursie of een stiltewandeling, afhankelijk van de begeleider.

Op www.arocha.nl vind je verschillende themapakketten en preken die beschikbaar zijn voor kerken. Als werkgroep kunnen we het gebruik ervan ondersteunen met een presentatie of wandeling.

 

 

Installing nesting rafts for Black Terns from A Rocha International on Vimeo.