Wat doen we

Otterholt
We werken in diverse gebieden rond Zwolle. Daar bouwden we otterholts (schuilplaatsen voor de otter), knotten wilgen, maakten rillen, werkten in de uiterwaarden en rond een zorgboerderij, op landgoederen en in natuurterreinen.

Dit werk draagt bij aan diversiteit voor dier en landschap. Het is ook een andere manier om buiten op te zoeken, je te verwonderen en kennis te delen.

WilgentakkenZagenNatuurwerkochtenden

De natuurwerkochtenden organiseren we tussen september en maart, op de eerste zaterdag van de maand. We streven er naar om 5 x te klussen. Kinderen kunnen meewerken onder toezicht van hun ouders.

Verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten

In het voorjaar richten we ons meer op verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten, zoals eten uit de natuur of een hagepreek.

 

WilgenKnottenNatuuractiviteiten voor geloofsgroepen

Uit kerkelijke kringen krijgen we regelmatig de vraag of we een verwonderwandeling kunnen organiseren. Dat doen we graag, dat kan in de vorm van een excursie of een stiltewandeling, afhankelijk van de begeleider.

Op www.arocha.nl vind je verschillende themapakketten en preken die beschikbaar zijn voor kerken. Als werkgroep kunnen we het gebruik ervan ondersteunen met een presentatie of wandeling.