Wie zijn we

A Rocha Zeeland is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Kernteam A Rocha Zeeland

Nanning Jan HoninghIk ben Nanning-Jan Honingh. Ik probeer op een hectare een land van melk en honing te beheren, waarvan mijn gezin hopelijk in de toekomst zelfvoorzienend kan leven. De landbouwwetten uit het Oude Testament zijn daarbij leidraad. De werkgroep van A Rocha komt hier ook helpen; we maken er dan een gezellig dagje van.
Steeds meer planten en dieren vinden op mijn land hun plekje en af en toe wandelt de Heer van de Schepping er ook tussen door…

 

 

pieter-voets_1Ik ben Pieter Voets. Ik werk bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Zorgen voor de natuur is voor mij verbonden met het christelijk geloof. In mijn vrije tijd zing ik in een koor en doe ik aan wielrijden, o.a. Cycle for Hope. Ook heb ik mijn huisje helemaal zelf verbouwd. Nu de tuin nog!

 

 

 

Wijnand LammersIk ben Wijnand Lammers, ben 48 jaar, getrouwd met Ans en woon in Tholen. Mijn dagelijks werk bestaat uit het begeleiden van mensen met een psychiatrische problematiek bij het werk in natuur en landschap.
Daarnaast ben ik zzp-er in monitoring en ecologisch advies (Lammers floramonitoring). Voor A Rocha-Zeeland coördineer ik het beheer van ons adoptieterrein ‘Schor Alteklein’ bij Tholen-stad. Ook ben ik vrijwilliger-monitoring bij SBB.

 

 

Chris VreugdenhilIk ben Chris Vreugdenhil, 29 jaar. Bezig zijn met A Rocha, op wat voor manier dan ook, daar word ik vrolijk van en ik heb het nodig. Het bepaalt me er altijd weer bij waarom ik mijn werk doe en alle kleine dagelijkse keuzes maak om goed te zorgen voor Gods schepping. Maar bovenal is het altijd mooi en gezellig.

 

 

 

Kees de LandmeterIk ben Kees de Landmeter. Ik houd van en bewonder mijn Schepper, Zijn Schepping en Zijn Woord. Ik heb een lieve vrouw, wij hebben 5 kinderen en 15 kleinkinderen gekregen. Ik ben gepensioneerd, werkte in de buitendienst van het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ik ben kerkelijk en politiek betrokken bij een christelijke samenleving en probeer dit gestalte te geven. Ik vind de items waken en bewaren zeer belangrijk.

 

 

Theanne BoerIk ben Theanne Boer. Getrouwd met Nanning-Jan Honingh. Ik geniet enorm van het wonen op het Zeeuwse platteland, na 35 jaar grote stad. Het doet me goed om mee te leven en mee te eten met de seizoenen. Om op ons land te zijn, dat vooral in de zomer een paradijs is. En het is helemaal leuk om A Rocha medewerkers bij ons te ontvangen. Een dag samen buiten werken en zichtbaar resultaat zien, is gewoon super. We wonen in een mooie provincie en als A Rochianen dragen we aan die schoonheid bij.