Wat doen we

A Rocha Utrecht organiseert activiteiten waar je makkelijk bij kunt aanhaken. Een paar keer per jaar maken we een stukje van de stad schoon door straatvuil te prikken (clean-up). We organiseren verwonderwandelingen en bijeenkomsten om met elkaar na te denken over hoe we vanuit ons geloof héél praktisch zorgdragen voor de schepping.  Daarbij werken we graag samen met de kerkgemeenschappen uit onze stad en andere groepen.

Iedereen is welkom bij onze activiteiten. Nieuwe activiteiten komen onder aan deze pagina te staan. Wil je via de mail op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van A Rocha Utrecht? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. Dit komt dan regelrecht terecht bij ons in Utrecht.

Ons natuurgebied 

Vanaf september 2022 mogen we met elkaar zorg dragen voor een stuk land. Op de kruising water, snelweg, industrie en woonwijken ligt een klein oud vergeten natuurgebied achter de tram remise in Nieuwegein. Hier werken we in overeenstemming met de provincie ongeveer zes keer paar jaar in het gebied. We proberen hier in de velden de grond te verschralen zodat er weer ruimte komt voor de begroeiing van al oude zaden die er  van nature in de grond zitten. Denk bijvoorbeeld aan wilde orchideeën en ratelaars.  Hier onder een aantal foto’s van ons eerste verkenningsbezoek aan het gebied en waar het ligt. Vindt je het leuk om met ons mee te werken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via een mail naar: utrecht@arocha.org.  Je bent van harte welkom, ook als je nog nooit een zaag, hooivork of schep hebt vast gehouden!

 

 

Dit was ons eerste bezoek als A Rocha aan het gebied. We waren gelijk allemaal verliefd op dit stukje land en stonden te popelen om aan de slag te gaan en hier met de natuur te gaan samenwerken.

Hier onder kan je zien waar het stuk waar we werken ligt ten opzichte van haar omgeving.

Komende activiteiten

Wij hebben weer twee data gepland om in het natuurgebied bij het remiseterrein te gaan werken.
Op 14 oktober gaan we een laatste keer dit seizoen het gemaaide riet opruimen.
Op november gaan we aan het werk om het kruidenrijke grasland meer plek te geven door het omringende hout terug te dringen.
Handig om te weten
Voor zowel 14 oktober en 4 november
Tijd: 10.00 – 15.00 uur (gedeelte hiervan mag natuurlijk ook!). We verzamelen weer om 10.00 uur bij het Groene Konijn. Zie de foto.
Lunch: Iedereen neemt iets mee waar hij of zijn van wil en kan delen. Voel je vrij om mee te nemen wat voor jou mogelijk is. Heb je een thermoskan voor koffie en thee: ook fijn!
Handig: waterdichte schoenen, het is er nat op sommige plekken. Een stoel of iets anders om op te zitten tijdens de koffie en lunch én je eigen werkhandschoenen.
Als er iemand is die nog een extra kruiwagen mee kan nemen, dan is dat heel handig! Een ook een hooivork of rijven.

 

Voor ons is het fijn als je je opgeeft via: utrecht@arocha.org, maar zonder aanmelding ook welkom. Op deze manier kunnen wij inschatten waar we mee aan de slag kunnen met het aantal mensen dat er zijn.

 

Mochten er vragen zijn of kan je het niet vinden app of bel dan met Annemarthe op: 0641144967.