Wat doen we

A Rocha Utrecht organiseert activiteiten waar je makkelijk bij kunt aanhaken. Een paar keer per jaar maken we een stukje van de stad schoon door straatvuil te prikken (clean-up). We organiseren verwonderwandelingen en bijeenkomsten om met elkaar na te denken over hoe we vanuit ons geloof héél praktisch zorgdragen voor de schepping.  Daarbij werken we graag samen met de kerkgemeenschappen uit onze stad en andere groepen.

Iedereen is welkom bij onze activiteiten.

 

 

Uitnodiging

Online boekbesprekingen Het groene hart van het geloof

A Rocha Utrecht organiseert binnenkort twee boekbesprekingen over Het groene hart van het geloof van theoloog Dave Bookless. In het boek laat hij zien dat de Bijbel goed nieuws heeft voor de schepping en dat de christelijke roeping is om er zorg voor te dragen. Het boek verrijkt je geloof en laat je (misschien wel) anders naar de wereld kijken.

We bespreken het boek in twee keer via een online Zoom-sessie met veel interactie. Je kunt dus vanuit je luie stoel meedoen. En Dave Bookless zelf doet ook mee vanuit Engeland!

●        Maandagavond 1 februari – 20:00 t/m 21:30 u.
Voor deze avond lezen we hoofdstuk 1-5 van het boek. Dat is het meest theologische deel. We delen de bespreking zo in, dat we zowel plenair als in kleine groepjes met elkaar doorpraten. We proberen het zo interactief en gezellig mogelijk te maken! Na aanmelding voor de avond sturen we je een paar vragen via de mail toe.

●        Maandagavond 15 februari – 20:00 t/m 21:30 u.
Voor deze avond lezen we het boek vanaf hoofdstuk 6 uit. We blikken nog even terug op de uitkomsten van de eerste avond, bespreken vragen die we verzameld hebben en doen dat in een Q&A met Dave Bookless…. Het tweede deel van de bespreking doen we in drie themagroepjes over wat je kunt doen: 1. in je huis, 2. In je buurt en 3. met je kerk.

Meedoen?

Het is natuurlijk het leukste als je op beide avonden meedoet, maar op één van de twee avonden meedoen kan ook. Geef je voor 25 januari op bij Ingeborg van den Beukel via utrecht@arocha.org

Hopelijk tot ziens!

Ingeborg van den Beukel, Albert de Jong en Annemarthe Westerbeek

Heb je een vraag / meer weten?