A Rocha sprekers

Wat heeft zorg voor de schepping eigenlijk met het christelijk geloof te maken? Hoe kun je duurzamer leven? Hoe zit het nou met die klimaatverandering? A Rocha heeft een netwerk van inspirerende en ervaren sprekers over onderwerpen op het vlak van geloof, natuur, milieu en klimaat. Hieronder leert u ze al kennen.

  • Voor kerken: u kunt ons benaderen voor preken, lezingen, Bijbelstudies, workshops en debatavonden. Kijk hier voor ons programma en de mogelijkheden.
  • Voor middelbare scholen en jeugdgroepen: u kunt ons benaderen voor Bijbelstudies, themalessen en workshops.
  • Voor basisscholen: u kunt ons benaderen voor lessen over zorg voor natuur en geloof. We denken graag mee over een programma op maat

Meer informatie? Mail ons op nederland@arocha.org.

Martine van Wolfswinkel

“Ik ben Martine van Wolfswinkel. Ik zoek graag de verbinding tussen kerk en samenleving. Juist het bezig zijn met de schepping kan verbindend werken; binnen de kerk, maar ook naar buiten toe. Laten we daarom samen nadenken over mogelijkheden om de kerk dichter bij de natuur te brengen – en de natuur dichter bij de kerk. Een duurzame levensstijl komt daar dan als vanzelf in mee.”

Esther Gijsbertsen

esther-gijsbertsen

“Ik ben Esther Gijsbertsen. Liefde voor Gods schepping en hart voor jongeren komen samen in de workshops die ik verzorg voor A Rocha. Mijn ervaring als docent en de periode dat ik werkzaam was op het veldstudiecentrum van A Rocha Kenia neem ik mee in mijn groene missie.”

Embert Messelink

embert-sept2014-zwartwit-001

“Ik ben Embert Messelink. Ik spreek en preek geregeld over het leven met God en met zijn schepping. Met kerken, kerkenraden, studentenverenigingen en Bijbelstudiegroepen denk ik graag verder na over dit belangrijke thema. Mijn stelling is: Goed zorgen voor de aarde hoort bij het hart van het christelijke geloof.”

Bert van der Woerd

“Ik ben Bert van der Woerd. Mijn thema is duurzaamheid en hart voor de aarde. Dat is al zo vanaf dat ik de middelbare school verliet en in Delft Bouwkunde ging studeren. Duurzaamheid is niet iets aparts, het komt terug in alle aspecten van het leven. Daarover ga ik graag in gesprek met ondernemers en organisaties.”

Jaap Gijsbertsen

jaap_1

Mijn naam is Jaap Gijsbertsen. Als gelovig mens ben ik gefascineerd door de schoonheid van Gods schepping, als deskundige (ecoloog) diep geraakt door haar lijden. Ik spreek graag met kerken over de kansen om ‘Hart voor de Schepping’ te ontwikkelen en te tonen in uw omgeving.

Matty van Leijenhorst

Ik ben Matty van Leijenhorst. Hoeveel groene stappen je al hebt gezet, maakt voor mij niet uit. Ik ga graag met je in gesprek over vragen als: waarom moeten we als christenen iets met duurzaamheid? Kunnen wij de aarde redden? Wat voor spullen en gewoonten horen eigenlijk bij een duurzame leefstijl?

 

Seizoenswandelingen met bioloog Kees de Heer 10 februari 2020
Dave Bookless op New Wine 4 februari 2020
A Rocha nieuws
A Rocha natuurweek 2020 op Slangenburg – doe mee! 18 januari 2020
Theanne Boer: ‘Luisteren naar de schepping is een kunst’ 23 december 2019