A Rocha sprekers

Wat heeft zorg voor de schepping eigenlijk met het christelijk geloof te maken? Hoe kun je duurzamer leven? Hoe zit het met klimaatverandering? A Rocha heeft een netwerk van inspirerende en ervaren sprekers over onderwerpen op het vlak van geloof, natuur, milieu en klimaat. Hieronder leert u ze kennen.

  • Voor kerken: u kunt ons benaderen voor preken, lezingen, Bijbelstudies, workshops en debatavonden. Kijk hier voor ons programma en de mogelijkheden.
  • Voor middelbare scholen en jeugdgroepen: u kunt ons benaderen voor Bijbelstudies, themalessen en workshops.
  • Voor basisscholen: u kunt ons benaderen voor lessen over zorg voor natuur en geloof. We denken graag mee over een programma op maat

Meer informatie? Mail ons op nederland@arocha.org.

Jeroen Sytsma

“Ik ben Jeroen Sytsma, leerling van Jezus, predikant, vogelaar, Zero Waste-er. Als ik in het voorjaar mijn eerste boerenzwaluw gezien heb, laat ik de zondag daarna altijd psalm 84 zingen in de kerk, over die zwaluw in de tempel. Het is één van de manieren waarop ik de schepping een volwaardig onderdeel van het geloof probeer te laten zijn. Graag laat ik je nadenken over verrassende bijbelteksten over groen geloven, over wat Jezus met het milieu te maken heeft, waarom chips kopen zonde is en hoe oog voor de schepping je aanbidding kan verdiepen.”

 

 

 

Martine van Wolfswinkel

“Ik ben Martine van Wolfswinkel. Ik zoek graag de verbinding tussen kerk en samenleving. Juist het bezig zijn met de schepping kan verbindend werken; binnen de kerk, maar ook naar buiten toe. Laten we daarom samen nadenken over mogelijkheden om de kerk dichter bij de natuur te brengen – en de natuur dichter bij de kerk. Een duurzame levensstijl komt daar dan als vanzelf in mee.”

 

 

Esther Gijsbertsen

esther-gijsbertsen

“Ik ben Esther Gijsbertsen. Liefde voor Gods schepping en hart voor jongeren komen samen in de workshops die ik verzorg voor A Rocha. Mijn ervaring als docent en de periode dat ik werkzaam was op het veldstudiecentrum van A Rocha Kenia neem ik mee in mijn groene missie.”

 

 

 

 

Embert Messelink

embert-sept2014-zwartwit-001

“Ik ben Embert Messelink. Ik spreek en preek geregeld over het leven met God en met zijn schepping. Met kerken, kerkenraden, studentenverenigingen en Bijbelstudiegroepen denk ik graag verder na over dit belangrijke thema. Mijn stelling is: Goed zorgen voor de aarde hoort bij het hart van het christelijke geloof.”

 

 

 

Bert van der Woerd

“Ik ben Bert van der Woerd. Mijn thema is duurzaamheid en hart voor de aarde. Dat is al zo vanaf dat ik de middelbare school verliet en in Delft Bouwkunde ging studeren. Duurzaamheid is niet iets aparts, het komt terug in alle aspecten van het leven. Daarover ga ik graag in gesprek met ondernemers en organisaties.”

 

 

 

 

 

Jaap Gijsbertsen

jaap_1

Mijn naam is Jaap Gijsbertsen. Als gelovig mens ben ik gefascineerd door de schoonheid van Gods schepping, als deskundige (ecoloog) diep geraakt door haar lijden. Ik spreek graag met kerken over de kansen om ‘Hart voor de Schepping’ te ontwikkelen en te tonen in uw omgeving.

 

 

 

Matty van Leijenhorst

Ik ben Matty van Leijenhorst. Hoeveel groene stappen je al hebt gezet, maakt voor mij niet uit. Ik ga graag met je in gesprek over vragen als: waarom moeten we als christenen iets met duurzaamheid? Kunnen wij de aarde redden? Wat voor spullen en gewoonten horen eigenlijk bij een duurzame leefstijl?

 

 

 

Jaap Dekker

Mijn naam is Jaap Dekker. Studenten en vogels zijn mijn passie. In mijn dagelijks leven doceer ik aan de Theologische Universiteit te Kampen. Deze opleiding heeft als slogan dat zij Bijbel en leven met elkaar verbindt. Die verbinding is ook nodig als het om de schepping gaat, vandaag zelfs meer dan ooit. Graag wil ik kerken en christenen hierin toerusten en inspireren. Dat ik ook predikant ben, komt dan goed uit. Op uitnodiging kom ik preken of lever ik een bijdrage aan een studieavond.

 

 

Jaël de Kool

Ik ben Jaël de Kool. Ik ben geïnspireerd door liefde voor de natuur en het dier, waarin we veel kunnen leren van Gods liefde en trouw voor ons. In mijn onderwijs en workshops focus ik op duurzaamheid als onderdeel van heel ons leven. Hoe kunnen we als christenen leven in vrijheid zoals God dat heeft bedoeld?

‘Goed boeren’: nieuwe Bijbelstudie over landbouw 8 juni 2021
Bosaanplant in Peru krijgt financiële steun van CGK 7 juni 2021
A Rocha nieuws
26/27 juni: inspiratieweekend met Carola Schouten 25 mei 2021
A Rocha lanceert lespakket voor christelijke basisscholen 20 mei 2021