A Rocha natuurweek 2016

Ook in 2016 kun je met A Rocha genieten van een mooie zomerse natuurweek op Landgoed Eerde, in de omgeving van Ommen. We zijn daar te gast bij Natuurmonumenten.

De week is van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus. Van maandag tot en met vrijdag werken we de ochtenden in de natuur. Het werk bestaat vooral uit het snoeien van bomen, heidevelden vrij maken van berken- en dennenopslag en hooien. We organiseren speciale activiteiten voor kinderen.

De middagen en avonden zijn vrij te besteden. Wel zorgen we voor leuke activiteiten, zoals excursies en wandelingen. We verwonderen ons samen over de schoonheid van de schepping en we staan op verschillende manieren stil bij ons geloof in de God, die deze aarde met liefde heeft gemaakt.

Eten, drinken en slapen
Voor ontbijt, middag- en avondeten wordt gezorgd. Deze maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Bij alle activiteiten geldt dat een helpende hand onderdeel uitmaakt van de week, of het nu gaat om hulp bij het eten bereiden en afwassen, het verzorgen van het kinderwerk of oppassen op de kleinsten op de camping. Samen geven we de natuurweek vorm!

We verblijven op een ‘basic’ kampeerterrein in het bos van Scouting, met alleen koud stromend water. Eigen tenten meenemen! Maar we hebben ook een blokhut tot onze beschikking, waar we koken en met slecht weer eten en schuilen. Op fietsafstand is douchegelegenheid. Het terrein ligt prachtig in de bossen, dicht bij de natuurgebieden waar we aan het werk gaan, langs het riviertje de Regge en met veel mogelijkheden voor kinderen (en ouders), zoals kampvuurtjes stoken en vlotten bouwen.

Vervoer
Als je fietsen kunt meenemen, doe dat dan! Op de fiets kun je Landgoed Eerde erg goed verkennen. Lukt dat niet, dan kun je ook met de auto de verschillende plekken waar we aan de slag gaan, bereiken.

Van harte welkom. Wij hebben er zin in!
Gerben en Eelkje Visser, Bert en Janneke Roor.

Info

Wanneer
Zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus 2015

Waar
Scoutingterrein op landgoed Eerde, tussen Ommen en Den Ham

Kosten
110 euro p.p. all-in (inclusief eten en drinken).
Kinderen onder de 16 jaar 80 euro.
Kinderen onder de 3 jaar gratis.

Aanmelden
Mail naar natuurweek@arocha.org of bel 038-2000166 (Gerben en Eelkje Visser).

We houden een maximum aantal van 35 deelnemers aan.

Natuurweek 4

Natuurweek 3

Natuurweek 2

natuurweek 1

workshop kinderwerk 1 februari 2024
Uitbreiding leefgebied aardbeivlinder 24 januari 2024
A Rocha nieuws
Kom naar het A Rocha winterweekend 18 januari 2024
COP28: Waar gaat het over en kan jij zelf doen? 27 november 2023