Lokale groepen

Vijftien lokale vrijwilligersgroepen van A Rocha adopteren natuurgebieden en dragen er zorg voor natuurbeheer en inventarisaties. Verder organiseren de groepen geregeld activiteiten gericht op verwondering en educatie. De groepen werken samen met onder andere Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, regionale landschappen, private landgoederen of burgerlijke gemeenten.

Een lokale groep wordt gecoördineerd door een kernteam. De leden van dit kernteam zijn afkomstig uit verschillende lokale kerken en betrekken vaak ook hun kerkelijke gemeenschap bij de activiteiten. Tegelijk staan ze open voor iedereen die met ons de handen uit de mouwen wil steken voor een groener en natuurlijker Nederland.

Een keer meedoen met een natuurwerkdag of andere activiteit van een lokale groep? Je bent van harte welkom! Kijk op de lijst van lokale groepen voor een overzicht en klik door naar de pagina’s van de lokale groepen. Je kunt elke groep via de eigen contactpagina benaderen.

Overweeg je zelf een groep te beginnen? A Rocha Nederland helpt je graag op weg! Stuur ons een mail via het contactformulier en we nemen contact met je op.

20 jaar A Rocha Nederland – natuurexcursies

Dit jaar bestaat A Rocha Nederland 20 jaar en vieren we graag samen met jullie. Elke maand kan je bij 1 of 2 van onze lokale groepen meelopen, meewerken of meekijken in het gebied of plaats waar onze vrijwilligers actief zijn. Een leuke manier om eens een kijkje te nemen bij onze lokale groepen en ons natuurwerk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

  • 11 februari – A Rocha Bennekom: lees meer en geef je op.
  • Oktober – Dorpsakker de Parel in Amerongen, meer informatie volgt.
Hoopvolle stappen zetten richting minder afval 2 maart 2023
Gezocht: online media vrijwilliger en eindredacteur magazine 1 maart 2023
A Rocha nieuws
Jeroen Sytsma: Er is (een) hoop (afval) 9 februari 2023
Plastic Free February: een maand zonder plastic 12 januari 2023