Wat doen we

A Rocha Ede-Bennekom organiseert natuurwerkdagen, excursies en wandelingen. Voor kerken en belangstellenden verzorgen we verdiepende avonden over geloof en zorg voor de schepping.

 

Natuurwerkdagen in een wel heel bijzonder pionier gebied

Franse KampA Rocha Ede-Bennekom heeft het beheer gekregen over het natuurgebied ‘Franse Kamp’ (Fransekampweg 1 in het Bennekomse bos). Het is een oud-defensie terrein dat nu verlaten is en door hekken afgesloten voor publiek. Dat betekent dat de natuur haar gang kan gaan!

Tijdens onze natuurwerkdagen – iedere eerste zaterdag van de maand – is het onze taak om de diversiteit van flora en fauna op de Franse Kamp vast te houden. We zorgen dat poelen open blijven, we de bomen in toom houden (snoeien en zagen) en halen ongewenste plantengroei weg. Om te weten wat in ons mooie 2,5 hectare tellende natuurgebied leeft, zijn we begonnen met de verschillende soorten planten en dieren te inventariseren. Dat leverde al heel interessante vondsten op.

 

Iedereen van harte welkom!

kind aan het werkKom ook een keer meehelpen of meedoen aan onze activiteiten (gratis en zonder verdere verplichtingen) en ervaar de gezelligheid van het samen werken in de natuur! Kinderen zijn ook van harte welkom onder verantwoordelijkheid van een ouder.

Meer informatie?

Mail ons: bennekom@arocha.org

 

Excursies en wandelingen

zagenNaast de natuurwerkdagen organiseert A Rocha Bennekom ook excursies over zeer uiteenlopende onderwerpen die met de natuur te maken hebben. Samen met de boswachter op zoek naar burlende herten of met een deskundige de uitgeslopen libellen en juffers bekijken, de vogeltrek live meemaken, de theorie te weten komen achter bosbeheer of simpel een wandeling met andere christelijke natuurliefhebbers..  Maak het mee.

 

 

Interesse in de activiteiten van A Rocha Bennekom?

Klik hier en ontvang een e-mail als er weer leuke activiteiten zijn
Klik hier om onze Facebookpagina te volgen!

Kerken

Als A Rocha Ede-Bennekom komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Interesse? Stuur een mailtje naar bennekom@arocha.org, dan houden we je op de hoogte!