Wat doen we

Natuurwerkochtenden

A Rocha Deventer organiseert tussen november  en maart geregeld natuurwerkochtenden in het gebied de Slenk, een 7 ha. groot natuurreservaat  bij Lettele, Overijssel. De Slenk is van oorsprong een oud beekdal en is eigendom van Stichting IJssellandschap. Het maakt onderdeel uit van landgoed het Oostermaet. In de Slenk groeien bijzondere planten en komen enkele zeldzame vlinders voor (kleine ijsvogelvlinder en aardbeivlinder). In de winterperiode helpen we de beheerder met snoeiwerkzaamheden. Op deze manier dragen we samen bij aan behoud van de biodiversiteit in dit natuurreservaat. Daarnaast zijn de natuurwerkochtenden een mooie manier om buiten te zijn, de handen uit de mouwen te steken en je te verwonderen. Het is werk dat goed te doen is voor iedereen die gezond is. Kinderen kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders.


Verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten

Naast de natuurwerkochtenden organiseren we in de zomer verwonderwandelingen en andere buitenactiviteiten in en rondom Deventer. Denk hierbij aan ‘eten uit de natuur’, een excursie of wandeling.

Natuuractiviteiten voor geloofsgroepen

We organiseren ook graag educatieve natuuractiviteiten voor de jeugd. Tot nu toe doen we dit in eigen kerkelijke kring maar we staan open voor andere mogelijkheden.

Onze activiteiten zijn open voor iedereen!

Interesse?

Stuur een mailtje naar deventer@arocha.org