Wat doen we

18 september: World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september willen we graag weer meedoen met World Cleanup Day. Net als voorgaande jaren weer een stuk strand op Schiermonnikoog afvalvrij maken. Doe je ook mee?

6 november: Natuurwerkdag

Zaterdag 6 november staat de landelijke Natuurwerkdag gepland. We zijn aan het kijken hoe we dit als A Rocha Noord gaan invullen. Hou de website en nieuwsbrief in de gaten!

 

Houd de wijk PEELO in Assen schoon

Houd Peelo Schoon actieflyerVanuit Hart voor Peelo is er sinds kort een nieuw initiatief:
Houd Peelo schoon”.
A Rocha Assen steunt dit initiatief van harte.

Samen met vrijwilligers uit de wijk en gewapend met vuilniszakken willen we onze wijk zoveel mogelijk ontdaan van zwerfvuil.

Wie ziet niet onderweg de weggegooide blikjes, flesjes en papier? Hoe makkelijk en gezellig is het om met z’n allen onze wijk schoon te houden?

Daarom willen we ongeveer elke 8 weken een zaterdagmiddag gaan afval opruimen. We starten buiten op het plein voor het Markehuus. Daar ligt materiaal, handschoenen, en een route, zodat we niet elke keer hetzelfde stukje schoonmaken. We gaan alleen of in groepjes van 2 op pad, 1,5 meter afstand. Help je mee?

Help je ook mee?

Meer info vind je op de actiepagina van Het Noorderlicht (GKv Assen-Peelo) of neem contact met ons op.

A Rocha Noord Nederland / Assen versterken?

We nog op zoek naar natuurliefhebbers die ons kernteam willen versterken.
Met dit kernteam (ca. 5 personen) willen we vanuit de lokale groep meer mensen in Assen en wijde omgeving bereiken. Bij voldoende ‘aanhang’ lijkt het ons fantastisch om een natuurgebied te adopteren en deze te onderhouden in samenwerking met de beheerder.

Natuurexcursies

A Rocha Noord NL / Assen wil graag af en toe natuurexcursies en natuurwerkdagen gaan organiseren.
Voor kerken en bijbelstudiegroepen verzorgen we verdiepende avonden over geloof en zorg voor de schepping.

Iedereen is welkom op onze activiteiten!

Kerken

Als A Rocha Noord NL / Assen komen we graag bij je langs om samen te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen op het gebied van bijbelstudie, huiskring of wellicht een natuurexcursie.

We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Interesse? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of stuur een mailtje naar assen@arocha.org, dan houden we je op de hoogte!

Aanmelding A Rocha Noord Nieuwsbrief

* verplicht veld
Ik schrijf me in!