Wie zijn we

A Rocha Amersfoort is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Vanuit ons geloof zetten we ons in voor de schepping. Dat doen we graag zo aanstekelijk mogelijk: iedereen kan met ons de natuur ontdekken en beschermen. Welkom dus!

Kernteam A Rocha Amersfoort

Els

Ik ben Els. Ik kan me oprecht verwonderen hoe mooi de natuur is en hoe geniaal de Schepper dit heeft gemaakt. Bij A Rocha ontdek ik daarvan steeds meer. Samen zagen, snoeien of appels plukken geeft een extra dimensie. Ik geniet van de enthousiaste gezichten en tevreden kinderen. En het Coelhorster appelsap smaakt me nog steeds erg goed!

 

Ik ben Embert Messelink. Ik kijk graag naar vogels, je kunt me onder andere geregeld treffen op het Hazewater ten zuiden van Amersfoort, waar ik met anderen de trekvogels tel. Mijn geloof inspireert me om betrokken te zijn bij de schepping. Ik klus geregeld mee op Landgoed Coelhorst: lekker zagen in de houtwallen heeft mijn voorkeur. De boompjes lopen weer uit, de houtwallen blijven jong en vogels als de spotvogel broeden daar graag in.

 

Ik ben Anita. Ik hou ervan om in de natuur te zijn en me te verwonderen over de kleine en grote dingen in schepping en daarmee over de creativiteit van de Schepper. Ik word er erg blij van als ik weer iets nieuws ontdek; van capriolen van muisjes in het kippenhok tot de schakeringen in het grijs van het verenkleed van een reiger. Op landgoed Coelhorst vind ik het leuk om lekker met m’n handen bezig te zijn.

 

Mijn naam is Dorine Heij. Ik ben echt een buitenmens. Zo geniet ik elke dag van onze tuin met fruitbomen, groentekas, kippen en een plek om een vuurtje te stoken. Op mijn mountainbike door het bos crossen vind ik heerlijk. Klussen bij Coelhorst of elders doe ik ook graag; lekker buiten in de weer met zagen en knippen. Ik word er blij van om anderen te stimuleren en samen mee te doen in de zorg voor de schepping. Ik twitter graag een #genietmoment. Zomaar een klein momentje van verwondering.