Hagenpreek Coelhorst 2018

Het is vanmiddag prachtig weer, de hagenpreek gaat dus door! Welkom!

 

Op zondagmiddag 26 augustus is er opnieuw een hagenpreek in de boomgaard van Landgoed Coelhorst. De Amersfoortse predikant Titus Woltinge houdt de preek, waarin de Bijbeltekst ‘Kijk naar de vogels in de lucht en de lelies in het veld’ centraal staat. 

De boomgaard waar de beroemde Coelhorster appel groeit, is het hele jaar gesloten voor publiek. Speciaal voor de hagenpreek die de christelijke natuurbeweging A Rocha organiseert, kunt u toch rondkijken op deze rustieke plek waar schapen grazen.

In de hagenpreek staat de zorg voor de schepping centraal. De preek is onderdeel van een viering met zang, gebed, ontmoeting en informatie over de natuur op Coelhorst. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het met aandacht kijken naar de natuur en voor de natuur als plek van stilte en inspiratie, als plek om God te ervaren.

De hagenpreek begint om 16.00 uur. Kom op de fiets, want er is geen parkeergelegenheid. Neem een stoeltje of iets anders mee om op te zitten. A Rocha zorgt voor iets fris na afloop. Kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen tijdens de hagenpreek meedoen aan een apart programma.

Wanneer: zondagmiddag 26 augustus, 16.00 uur

Waar: boomgaard op Landgoed Coelhorst. Neem vanuit Hoogland de Coelhorsterweg. Iets voorbij het witte kapelletje ligt links de ingang tot de boomgaard.

Meenemen: fiets en stoeltje / plastic zak om op te zitten.

Slecht weer? In geval van slechte weersvoorspellingen: check op 26 augustus rond 13.00 uur deze webpagina om te kijken of de hagenpreek doorgaat.

A Rocha is een jonge beweging die zich praktisch inzet voor natuurbehoud, geïnspireerd door het christelijk geloof. De Amersfoortse A Rocha groep werkt op Landgoed Coelhorst aan natuurbeheer. Onder begeleiding van eigenaar Natuurmonumenten gaat het om het onderhoud van de houtwallen en de boomgaard en het meewerken aan natuurontwikkeling. Ook inventariseert A Rocha periodiek de broedvogels in het gebied.

Micha Zondag 2019: zorg voor dieren in de schijnwerpers 3 juni 2019
A Rocha inspiratieweekend op 29/30 juni 10 mei 2019
A Rocha nieuws
Heruitgave Het groene hart van het geloof 10 mei 2019
Fietstocht levert adviezen op voor groenere kerktuinen 6 mei 2019