Hagenpreek Coelhorst 2019

Op zondagmiddag 25 augustus is er opnieuw een hagenpreek in de boomgaard van Landgoed Coelhorst. De Amersfoortse predikant Jaap Hansum – sinds kort verbonden aan de Kruispuntgemeente in Vathorst – houdt de preek. 

De boomgaard waar de beroemde Coelhorster appel groeit, is het hele jaar gesloten voor publiek. Speciaal voor de hagenpreek die de christelijke natuurbeweging A Rocha organiseert, kunt u toch rondkijken op deze rustieke plek waar schapen grazen.

In de hagenpreek staat de zorg voor de schepping centraal. Het thema is dit jaar: ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’. De preek is onderdeel van een viering met zang, gebed, ontmoeting en informatie over de natuur op Coelhorst. De hagenpreek begint om 16.00 uur. Kom op de fiets, want er is geen parkeergelegenheid. Neem een stoeltje of iets anders mee om op te zitten. A Rocha zorgt voor iets fris na afloop.

Wanneer: zondagmiddag 25 augustus, 16.00 uur

Waar: boomgaard op Landgoed Coelhorst. Neem vanuit Hoogland de Coelhorsterweg. Iets voorbij het witte kapelletje ligt links de ingang tot de boomgaard.

Meenemen: fiets en stoeltje / plastic zak om op te zitten.

Slecht weer? In geval van slechte weersvoorspellingen: check op 25 augustus rond 13.00 uur deze webpagina om te kijken of de hagenpreek doorgaat.

A Rocha is een jonge beweging die zich praktisch inzet voor natuurbehoud, geïnspireerd door het christelijk geloof. De Amersfoortse A Rocha groep werkt op Landgoed Coelhorst aan natuurbeheer. Onder begeleiding van eigenaar Natuurmonumenten gaat het om het onderhoud van de houtwallen en de boomgaard en het meewerken aan natuurontwikkeling. Ook inventariseert A Rocha periodiek de broedvogels in het gebied.

Seizoenswandelingen met bioloog Kees de Heer 10 februari 2020
Dave Bookless op New Wine 4 februari 2020
A Rocha nieuws
A Rocha natuurweek 2020 op Slangenburg – doe mee! 18 januari 2020
Theanne Boer: ‘Luisteren naar de schepping is een kunst’ 23 december 2019