Natuurweek Les Courmettes

Na het een prachtige natuurweek in het najaar van 2021 zijn we in de meivakantie van 2023 weer welkom op het Domein des Courmettes van A Rocha Frankrijk. Van 30 april tot 6 mei staat er weer een afwisselend programma voor ons klaar, met o.a. vrijwilligerswerk, wandelingen en excursies in de omgeving, heerlijke maaltijden en mooie overdenkingen over onze zorg voor de schepping. En natuurlijk gezellige avonden met veel spelletjes! Bekijk hier het hele programma: Programma Natuurweek 2023

Het Domein des Courmettes is een groot landgoed met een natuureducatiecentrum in de bergen boven Nice. Een klein team van A Rocha Frankrijk werkt samen met vrijwilligers en studenten aan de bescherming van ruim 600 hectare aan unieke natuur. Bovendien worden er elk jaar verschillende conferenties, seminars en studieweken georganiseerd om meer aandacht te geven aan zorg voor de schepping. Met een eeuwenoud chateau, een grote tuin en verscheidene wandelroutes is hier altijd genoeg te doen!

De natuurweek in Les Courmettes is geschikt voor jong en oud, en zeker ook voor gezinnen met tieners en jongvolwassenen! Kinderen krijgen korting op de prijs van het verblijf. Zin om mee te gaan? Geef je op via het aanmeldingsformulier.

De reis

Het is goed mogelijk om per trein binnen een dag naar Les Courmettes te reizen. Na je aanmelding helpen we je graag op weg met het boeken van de tickets en het plannen van de reis. Ga je liever met de auto? Dan reis je het beste in twee dagen, met een overnachting in de buurt van Lyon.

De kosten

Les Courmettes ontvangt geen steun van de overheid en is volledig afhankelijk van donaties en het inkomen van commerciële activiteiten. Om de natuurwerkweek toegankelijk te houden voor een breder publiek wordt ons een verlaagd tarief voor de hele week aangeboden. De tarieven voor de meivakantie zijn als volgt:

  • Kamperen*:                                                                        €160
  • Slaapzaal (gedeeld):                                                          € 210
  • Gedeelde kamer zonder badkamer:                              € 230
  • Gedeelde kamer met badkamer:                                   € 310
  • Eigen kamer zonder badkamer:                                     € 370
  • Eigen kamer met badkamer:                                           € 415

* Bij voorkeur in eigen tent of andere kampeermiddel. Het is ook mogelijk een tent te huren.

Kinderen krijgen korting! Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee, van 3-7 jaar 70% korting, van 7-11 jaar 50% korting en van 12-17 jaar 30% korting.

Let op: alle prijzen zijn per persoon voor de hele week en inclusief alle maaltijden, koffie, thee en tussendoortjes. Voor eventuele uitjes buiten het terrein kan een kleine bijdrage gevraagd worden.

Het is ook mogelijk mee te gaan zonder vrijwilligerswerk te doen. Dan wordt er wel een meerprijs gevraagd.

Meld je hier aan voor de Natuurweek Les Courmetttes 2023. Reis je met een groep of als gezin? Dan graag voor elke deelnemer het formulier invullen.

Neem voor meer meer informatie contact op met Joanna Spanjersberg via nederland@arocha.org.

GroenGelovig op 21 oktober in Veenendaal 18 mei 2023
Bijzondere kevers gevonden in Bennekom 27 maart 2023
A Rocha nieuws
Hoopvolle stappen zetten richting minder afval 2 maart 2023
Gezocht: online media vrijwilliger en eindredacteur magazine 1 maart 2023