Kinderpagina

Kinderen gaan graag de natuur in. Neem de kinderen uit de gemeente daarom eens mee naar buiten en laat ze op die manier Gods schepping ervaren. Of gebruik een kindernevendienst of bijbelclub om na te denken over wat geloven betekent voor hoe we omgaan met de natuur. Maak het concreet door kinderen ook zelf iets te laten doen. Zoals het zaaien op planten van bloemen voor vlinders, bijen en andere instecten, of het maken van een nestkastje of bijenhotel. Deze ideeën en meer vind je op deze pagina.

Een lesje over bijen

Bijen zijn misschien een beetje eng, maar ze steken bijna nooit! En ze zijn ontzettend nuttig en belangrijk voor de natuur. Als je iets leert over bijen, ontdek je hoe mooi en complex de schepping in elkaar zit. Bijen zijn nodig voor bloemen en planten, en andersom. Wij kunnen geen appeltje eten zonder de bijen.

Oerrr van Natuurmonumenten heeft een mooi lespakket gemaakt van kinderen van groep 5 t/m 8. De les duurt ongeveer 30 minuten en is daarmee ook heel geschikt voor een kindernevendienst of Bijbelclub. Er zit ook een handleiding bij voor het maken van een bijenhotel, en achtergrondinformaties voor ouders en groepsleiders. Doen!

Bloembommetjes maken

Ook goed voor vlinders en bijen, en gewoon mooi om te zien: meer bloemen in de stad. Hier kun je voor zorgen door het maken van zaad- of bloembommen. Je mengt klei en aarde of compost met bloemenzaad, en laat dit een paar dagen drogen. Daarna kun je de bommetjes in je eigen omgeving verspreiden. Dit wordt ook wel guerilla gardening genoemd. Durf jij het aan?

A Rocha themapakketten

In de themapakketten van A Rocha vind je ook leuke activiteiten voor kinderen.

Terug naar database