Wat doen we

A Rocha Groene Hart heeft in 2013 de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd. Dit is een prachtig stukje natuur bij Gouderak, niet ver van Gouda. In samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap doen we een deel van het beheer. Dit beheer bestaat onder andere uit het opruimen van het maaisel van het natte schraal- en rietland, het schonen van de poelen en sloten en snoeiwerk aan de bomen en struiken. Zo maken we het leefgebied van kleine zangvogels, ringslang en orchideeën beter.

A Rocha Groene Hart organiseert ongeveer eens per 6-8 weken een natuurwerkdag in de ‘Stolwijkse Boezem’, met uitzondering van het broedseizoen (maart-mei). Ook organiseren we jaarlijks excursies, nachtvertellingen op de kortste dag, een stiltewandeling en een hagenpreek.

Iedereen is welkom op onze activiteiten.

Jaarkalender activiteiten A Rocha Groene Hart 2018

Datum

Tijd

Activiteit

Plaats

 2 sep 2018  14.30  Hagenpreek  Stolwijkse Boezem, Gouderak
 22 sep 2018  09.00  Natuurwerkochtend  Stolwijkse Boezem
 29 sep 2018  10.00  Appels plukken & appelmoes maken  Noordeinde 118, Waddinxveen
 3 nov 2018  09.00  Landelijke Natuurwerkdag  Stolwijkse Boezem
 29 dec 2018  14.30  Stiltewandeling  Berkenwoudse Driehoek

Voor de kinderen zijn er werkhandschoenen en gereedschap beschikbaar. Zij kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders. Wil je meer weten of vind je het leuk om hierbij betrokken te zijn? Mail dan naar groene.hart@arocha.org.

Kerken

Als A Rocha Groene Hart komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Interesse? Stuur een mailtje naar groene.hart@arocha.org, dan houden we je op de hoogte!