Wat doen we

A Rocha Groene Hart heeft in 2013 de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd. Dit is een prachtig stukje natuur bij Gouderak, niet ver van Gouda. In samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap doen we een deel van het beheer. Dit beheer bestaat onder andere uit het opruimen van het maaisel van het natte schraal- en rietland, het schonen van de poelen en sloten en snoeiwerk aan de bomen en struiken. Zo maken we het leefgebied van kleine zangvogels, ringslang en orchideeën beter.

A Rocha Groene Hart organiseert ongeveer eens per 6-8 weken een natuurwerkdag in de ‘Stolwijkse Boezem’, met uitzondering van het broedseizoen (maart-mei). Ook organiseren we jaarlijks excursies, nachtvertellingen op de kortste dag, een stiltewandeling en een hagenpreek.

Iedereen is welkom op onze activiteiten.

Jaarkalender activiteiten A Rocha Groene Hart 2018

Datum

Tijd

Activiteit

Plaats

20 jan 2018 10.00 uur  Bomen knotten in de boomgaard  Noordeinde 118, Waddinxveen
 24 feb 2018 09.30 uur  Natuurwerkdag  Stolwijkse Boezem, Gouderak
21 apr 2017 09.30 uur  Vogelexcursie  Eendragtspolder Zevenhuizen
 23 jun 2018 21.00 uur  Verhalenavond bij de vuurkorf  Stolwijkse Boezem, Gouderak
 7 jul 2018 09.30 uur  Natuurwerkdag  Stolwijkse Boezem, Gouderak
 2 sep 2018  14.30  Hagenpreek  Stolwijkse Boezem, Gouderak

Voor de kinderen zijn er werkhandschoenen en gereedschap beschikbaar. Zij kunnen meewerken onder verantwoordelijkheid van hun ouders. Wil je meer weten of vind je het leuk om hierbij betrokken te zijn? Mail dan naar groene.hart@arocha.org.

Kerken

Als A Rocha Groene Hart komen we graag bij je langs, in de kerk, op de bijbelstudiekring of elders. We bieden een inleiding en gespreksvragen over de relatie tussen geloof en zorg voor de schepping.

Interesse? Stuur een mailtje naar groene.hart@arocha.org, dan houden we je op de hoogte!