Hagenpreek Coelhorst 2017

Gert Jan Segers houdt hagenpreek op Coelhorst

Een stevig debat voeren in de Tweede Kamer, dat is fractievoorzitter Gert Jan Segers van de ChristenUnie wel gewend. Maar een hagenpreek houden in een boomgaard, dat is even wat anders. Maar hij gaat het doen, op zondag 27 augustus op Landgoed Coelhorst bij Amersfoort. En u bent uitgenodigd.

De boomgaard waar de beroemde Coelhorster appel groeit, is het hele jaar gesloten voor publiek. Speciaal voor de hagenpreek die de christelijke natuurbeweging A Rocha organiseert, kunt u toch rondkijken op deze rustieke plek waar schapen grazen.

In de hagenpreek van Gert Jan Segers staat de zorg voor de schepping centraal. De preek is onderdeel van een viering met zang, gebed, ontmoeting en informatie over de natuur op Coelhorst.

De hagenpreek begint om 16.00 uur. Kom vooral op de fiets, want er is slechts zeer beperkt parkeergelegenheid. Neem een stoeltje of iets anders mee om op te zitten. A Rocha zorgt voor iets fris en lekkers na afloop. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er tijdens de hagenpreek een apart programma.

 

Wanneer: zondagmiddag 27 augustus, 16.00 uur

Waar: boomgaard op Landgoed Coelhorst. Neem vanuit Hoogland de Coelhorsterweg. Iets voorbij het witte kapelletje ligt links de ingang tot de boomgaard.

Meenemen: fiets en stoeltje / plastic zak om op te zitten.

Slecht weer? In geval van slechte weersvoorspellingen: check op 27 augustus rond 13.00 uur op http://amersfoort.arocha.nl of de hagenpreek doorgaat.

A Rocha is een jonge beweging die zich praktisch inzet voor natuurbehoud, geïnspireerd door het christelijk geloof. De Amersfoortse A Rocha groep werkt op Landgoed Coelhorst aan natuurbeheer. Onder begeleiding van eigenaar Natuurmonumenten gaat het om het onderhoud van de houtwallen en de boomgaard en het meewerken aan natuurontwikkeling. Ook inventariseert A Rocha periodiek de broedvogels in het gebied.

Download aankondiging hagenpreek door Gert-Jan Segers

Snijden in de Nachtwacht 24 mei 2018
Microplastics meten – iets voor jou? 22 mei 2018
A Rocha nieuws
Opbrengst ‘Preek van de leek’ naar A Rocha 7 mei 2018
Martine van Wolfswinkel aan de slag bij A Rocha 24 april 2018